17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияГалин Стоянов: В подобни мачове състезателите в един момент решават, че ще...

Галин Стоянов: В подобни мачове състезателите в един момент решават, че ще си оправят статистиката

Не успяхме да опазим никого, добави наставникът на Черно море Тича

С ръководството решихме хората, които имат проблеми, да спрем да ги използваме, преди да са отшумели напълно контузиите, защото влизаме в една спирала на едни и същи ситуации. Решихме да дойдем с хората, които са здрави. За съжаление, загубихме и Пламен Алексиев„, призна треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов след загубата от Балкан с 41:113 в Ботевград.

Идеята беше да се опитаме да играем агресивно в защита, без да се опитваме да си помагаме, както в другите мачове, а всеки да носи малко повече индивидуална отговорност, защото иначе започваме да се крием зад някакви общи принципи. Явно това не се получи, защото там, където искахме да играем 1 на 1, просто не успяхме да опазим никого. Моето най-голямо притеснение и за съжаление го виждам като един общ проблем в България, няма да коментирам на други места, че състезателите в един момент решават, че на такива мачове ще си оправят статистиката„, допълва наставникът на варненци, които допуснаха най-тежкото си поражение в шампионата през този сезон.

Не знам как някой може да разсъждава по този начин, ако знае, че срещу себе си има класен съперник и как без отборен баскетбол, без движение с топка и без движение на топката нещата биха се получили. Като гледам процентите на стрелба, е логично, защото обикновено завършваш с много нископроцентови атаки и улесняваш другия отбор неимоверно на контраатака. Имат 30 точки на контраатаки„, казва още Галин Стоянов, който не може да разчита на голяма част от основните си играчи.

Балкан с победата с най-голямата разлика в НБЛ през сезона (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани