18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияВ Пловдив искат нова зала да носи името на легендата Пенка Стоянова

В Пловдив искат нова зала да носи името на легендата Пенка Стоянова

Предложението е отправено от бившия международен комисар към ФИБА Станко Стоянов

Строящата се в момента зала „Дунав“ да носи името на легендата Пенка Стоянова. Това предложение е направено до кмета на Пловдив Здравко Димитров и входирано официално в Oбщината от почетния гражданин, журналист, баскетболен деятел и бивш международен комисар към ФИБА – Станко Стоянов, съобщава Plovdiv24.bg.

Редно е в Пловдив, където премина цялата блестяща кариера на Пенка Стоянова, паметта на забележителната спортистка и почетен гражданин да бъде уважена и съхранена за поколенията с подходящ знак“, изтъква в мотивите си Станко Стоянов.

Залата се намира в район „Северен“, където се подвизаваше славният тим на Марица. Съоръжението ще бъде използвано от млади баскетболисти и спортисти, с каквито работеше Пенка Стоянова след края на състезателната си дейност. Освен това, по този начин ще се осъществи символично и нейната мечта да създаде детска баскетболна школа. Това се казва още в мотивите за преименуването на зала „Дунав“.

Пенка Стоянова ще стане втората българка в Залата на славата на ФИБА. Легендата на пловдивския Марица ще бъде приета посмъртно официално сред легенди и светила на баскетболната игра в историята на онлайн церемония на 18 юни.

ГОЛЯМА ЧЕСТ! Още една българка в Залата на славата на ФИБА

 

ПрезGoogle
ИзточникPlovdiv24.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани