6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориВ Латвия с проблеми при разузнаването на България

В Латвия с проблеми при разузнаването на България

Робъртс Щелмахерс ще бави до последно обявяването на окончателния състав

В лагера на латвийския национален отбор са имали проблем при разузнаването на България. За това призна селекционерът на следващия съперник на тима ни в европейските квалификации Робъртс Щелмахерс пред медиите в Латвия.

“Играта им гледахме от по-стари записи, тъй като видеото от последните им мачове не успяхме да получим. Знаем приблизително какво могат да направят. Българите разбират важността на този двубой и предполагам, че няма да се откажат да поемат инициативата. Трябва да сме готови за това”, казва наставникът на Латвия, който очаква агресивно начало на срещата от страна на българския тим утре (20 февруари) от 19.30 ч.

Признавам, че играят агресивно срещу високите играчи под коша и вероятно ще опитат да ни принудят да атакуваме от лявата страна”, допълва Робъртс Щелмахерс.

Наставникът на Латвия определи включването на Янис Тима и Дайрис Бертанс към състава за европейските квалификации като “черешката на тортата”. Според него обаче всички са наясно, че само двамата няма как да изпълнят целта, поставена пред отбора – класирането на Евробаскет 2022.

Робъртс Щелмахерс ще отлага да последно обявяването на окончателния състав за двубоя, за да попречи на българския щаб да се подготви по-добре. Днес 16 играчи ще участват в тренировката на латвийците, включително Тима и Бертанс.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани