13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияВтори сезон за Алекс Симеонов в Рилски

Втори сезон за Алекс Симеонов в Рилски

Крилото ще продължи с тима от Самоков

Рилски спортист ще продължи да разчита на още един от играчите, донесли в Самоков Купа България 2021. Алекс Симеонов ще стартира втория си сезон в селекцията на Людмил Хаджисотиров от есента.

Двуметровото крило се присъедини към Рилецо през миналото лято. Със самоковци Алекс Симеонов игра в плейофите на ФИБА Къп, вдигна Купата на България в Панагюрище, а освен това се изявяваше и във финалите в НБЛ.

През 2020/2021 Алекс Симеонов записва 12.1 точки, 5.2 борби и 1.6 асистенции в общо 37 мача на Рилски спортист по родните терени, както и средни показатели от 7.3 точки и 3.8 борби в 4 двубоя в Европа.

В кариерата си досега националът преминава още през Левски/Левски Лукойл, Академик Благоевград, Балкан, Берое и 20-годишната формация на България в НБЛ. В чужбина Алекс Симеонов трупа опит в Гипускоа, Рейкявик и Бурос. Шампион на България със столичани, като има още 2 Купи и 2 трофея в Балканската лига. Първенец на Швеция и носител на златото в испанската LEB Оro.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани