21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориВойтех Хрюбан за България: Дий Бост е опасен играч, но останалите не...

Войтех Хрюбан за България: Дий Бост е опасен играч, но останалите не бива да бъдат подценявани

Те успяха да победят много добри съперници, допълва крилото на Чехия

Лидерът на националния отбор на Чехия Войтех Хрюбан се завръща в състава му за втория игрови прозорец на световните квалификации. Крилото е в групата на Ронен Гинсбург за мачовете срещу България на 24 февруари в Ботевград и на 27-ми в Пардубице.

Войтех Хрюбан бе част от ростера на Чехия на световното първенство в Китай през 2019 г., където отборът му финишира шести. През миналото лято 202-сантиметровият баскетболист не игра за представителния тим на страната си в квалификацията и на Олимпиадата, заради травма в ахилесовото сухожилие. През ноември 2021 г. той не бе по екип за чехите, заради контузено рамо. Но сега отново е готов да се изявява за седмия от Евробаскет 2015.

Няколко дни преди битките срещу „лъвовете“ Войтех Хрюбан говори пред медиите в родината си за очакванията си за мачовете и за съперника.

Българите имат отбор, който е доста подобен на нашия. Ядрото им е съставено от играчи, които играят в местното първенство и въпреки, че нямат толкова големи имена, са заедно от много време. Това може да се види в изпълненията им. Химията им е наистина доста добра. От наша страна има качество и това трябва да надделее„, казва Войтех Хрюбан.

Дий Бост е отличен играч, който не само може да вкара 20 точки, но и да създаде атаки за още 30 точки. Целта ни е да се опитаме да го забавим, но и останалите не могат да бъдат подценявани, защото българите вече успяха да победят много добри съперници„, допълва 32-годишният баскетболист.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани