7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияВидабаскет отново с отбор при мъжете

Видабаскет отново с отбор при мъжете

От клуба са подали заявка за участие в ББЛ А и ББЛ Б група през следващия сезон

Видабаскет отново ще има отбор при мъжете. От клуба подадоха заявка за участие в регион Център на ББЛ А и ББЛ Б група през следващия сезон.

За последно Видабаскет бе част от А група през 2019/2020, когато обаче тя още се провежда в стария формат. След това от клуба заявиха, че ще продължат да развиват само детско-юношеската школа, тъй като по финансови причини не могат да си позволят участие на мъжки отбор в първенството.

В края на февруари тази година обаче, от Видабаскет обявиха, че са намерили нов спонсор, както и ще имат подкрепа от Общината. Освен постигането на финансова сигурност и развитие на школата, една от поставените цели бе именно завръщане на мъжкия отбор в държавния шампионат.

Интересното е, че освен Видабаскет, заявка за участие през новия сезон подаде и друг отбор от града – XXI век Видин, който обаче е изявил желание да се включи в ББЛ В група.

Крайният срок за записване в първенствата на ББЛ е 31 май. Всеки тим, който иска да се включи, трябва да подаде онлайн своята заявка. За момента най-активни продължават да бъдат отборите от региони Запад и Юг.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани