12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияВенелин Христов: Баща ми се зарадва, че ще играя в Плевен и...

Венелин Христов: Баща ми се зарадва, че ще играя в Плевен и каза да се стягам

Надявам се с играта си да зарадвам феноветe, добави едно от новите попълнения на Спартак

Венелин Христов е едно от новите имена в селекцията на Спартак Плевен за 2020/2021. Крилото е познат на родните фенове от изявите си с екипите на Черно море Тича и Академик Пловдив.

Плевенската публика познава фамилията Христови, тъй като баща му Пламен Христов е една от легендите на баскетболния Плама и важнa част от шампионския тим на плевенчани от средата на 90-те години. Играта е във вените на Венелин и от майка му Антоанета, а по същия спорт се увлича и брат му Петър.

Ето какво сподели Венелин Христов при завръщането си у дома:

Чувствам се добре. Развълнуван съм, че се върнах там, откъдето тръгнах. Радвам се, че съм в Плевен. Чувствам се добре физически, въпреки че винаги има какво да се желае. Има болка от време на време, но съм добре. Контузиите почти никога не изчезват напълно, но смятам, че съм готов за игра. Имам голямо желание да играя след дългата пауза. Само да съм здрав и ще дам всичко от себе си, за да покажа какво мога”, заяви Венелин Христов, който изигра само пет двубоя през миналия сезон заради травма в коляното.

Предполагам, че очакванията на хората, които познават баща ми и брат ми, сега са големи към мен. Но аз съм Венелин Христов и съм готов да покажа какво мога. Надявам се с играта си да зарадвам феновете. Баща ми се зарадва, когато разбра, че ще играя в Плевен и ми каза да се стягам”, добави 25-годишният баскетболист.

С повечето от момчетата в отбора на Спартак се познаваме. Мисля, че можем да направим един добър колектив, за да се борим за победа във всеки мач срещу всеки съперник. Атмосферата е добра. Всички са много готини”, казва още роденият в Плевен играч.

В началото в Пловдив беше трудно, тъй като тогавашният треньор бе сърбин. Това малко или много ме ограничаваше в играта. Но след завръщането на Асен Николов получавах доста повече шанс и свобода в играта си. Благодарен съм, че имах шанс да играя в този отбор”, признава Венелин Христов.

От Асен Николов научих да се боря за победа на всяка цена във всеки един двубой. Не трябва да си пилееш времето в други неща, освен в това да ставаш по-добър, защото в крайна сметка това ти е работата”, смята крилото.

Доколкото съм чел и следя селекциите, нивото в първенството се очертава да бъде добро. В някои отбори има по-малко чужденци, в други – повече, но като цяло очаквам равностойно първенство. Смятам, че като домакини ще имаме големи шансове срещу отборите от Топ 4 и се надявам да вземем колкото се може повече победи. Надявам се да има публика на мачовете. Знам, че в Плевен тя е силен фактор. Надявам се хората да ни подкрепят”, завърши Венелин Христов.

Снимки: LAP.BG

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани