11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаВезенков с първата си награда за MVP на седмицата в Евролигата (видео)

Везенков с първата си награда за MVP на седмицата в Евролигата (видео)

Българинът сложи в задния си джоб доказани реализатори в турнира като Уил Клайбърн, Майк Джеймс и Ян Весели

Няма кой да стигне Александър Везенков в Европа тази седмица! Българинът накара всички на Стария континент да говорят за него, а най-голямото признание за качествата му дойде от официалия сайт на Евролигата.

От най-силната клубна надпревара в Европа наградиха крилото със званието MVP на кръга, което му се случва за първи път в кариерата. Избор №57 във втория кръг на драфта в НБА през 2017 г. заслужи това, след като оформи КПД 41 – най-доброто му постижение досега.

Александър Везенков достигна до този връх в третия си сезон с Олимпиакос и общо шести в надпреварата, след като изведе тима си до важна победа над АЛБА Берлин с 84:80. Този успех запазва надеждите на „червено-белите“ за място в плейофите на Евролигата.

25-годишният баскетболист нямаше спиране в четвъртък вечерта в Германия и навъртя рекордните за себе си 31 точки. При стрелбата си той бе 4/9 от средно разстояние, 6/7 зад дъгата и 5/5 от линията за изпълнение на наказателни удари. За първи път в кариерата си той нанизва 6 тройки от 7 опита.

Александър Везенков остави зад себе си тази седмица доказани реализатори в турнира на богатите като Уил Клайбърн, който стана MVP на финалите през 2019 г., машината за точки на ЦСКА Москва Майк Джеймс, MVP в Евролигата отпреди два години Ян Весели и шампиона в НБА с Торонто през 2018/2019 Джордан Лойд.

Бившият играч на Арис и Барселона не спря дотук и овладя 10 борби, точно колкото имаше в този кръг и баскетболистът на Фенербахче Ян Весели. Нашето момче оформи втория си дабъл-дабъл в Евролигата през този сезон и първия с 30 точки и 10 борби.

Освен това, Александър Везенков допълни статистиката си с 3 откраднати топки и 1 чадър. Всичко това той стори за 27 минути на паркета срещу берлинчани. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани