10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаВезенков с ключов принос за триумф на Олимпиакос (видео)

Везенков с ключов принос за триумф на Олимпиакос (видео)

Крилото отбеляза 13 точки срещу Байерн Мюнхен

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков продължава със силните си изяви за Олимпиакос на европейската сцена. Българинът бе сред най-добрите за успеха на гранда от Пирея над Байерн Мюнхен с 84:82 у дома в мач от 18 кръг в Eвролигата.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се включи от пейката за Олимпиакос, като се превърна в един от най-добрите му реализатори. Националът остави срещу името си 13 точки, допълнени от 6 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка и чадър за 23 минути. При стрелбата си той бе 2/3 от средно разстояние, 2/4 от тройката и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

“Всички знаеха, че това е мач, който трябваше да бъде спечелен. Знаехме, че за да спечелим, трябва да играем здраво. Всички допринесоха. Спечелихме, заради усилията на всички в отбора. Можем да се порадваме, но от утре се връщаме към тренировки, защото във вторник ни предстои решаващ двубой. Макаби е добър отбор и трябва да сме на 100%”, заяви Александър Везенков.

От неговите съотборници Костас Слукас се отчете с 24 точки и 7 асистенции. По 11 добавиха Арън Харисън и Октавиъс Елис.

Денис Сийли бе най-резултатен за Байерн Мюнхен с 26 точки. Джейлън Рейнълдс наниза 20. Уейд Болдуин остана с 12 точки и 5 асистенции.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Александър Везенков, Василис Спанулис и Костас Слукас изведоха гръцкия гранд напред със 77:70 в средата на последната четвърт. Байерн обаче отговори и чрез Денис Сийли изравни за 77:77. Кош и успешен наказателен удар на българина плюс няколко атаки на Костас Слукас стигнаха за победата на Олимпиакос.

И ОЩЕ: “Червено-белите” имат баланс от 9-8, което ги поставя на девето място в класирането. Немският тим е с баланс от 11-7, което му отрежда шеста позиция в подреждането.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 януари Александър Везенков и компания ще излязат срещу Макаби в Тел Авив, а ден по-късно Байерн Мюнхен ще се изправи срещу Зенит.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – БАЙЕРН МЮНХЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани