8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаВезенков с ключов кош, донесъл победа на Олимпиакос в Каунас и място...

Везенков с ключов кош, донесъл победа на Олимпиакос в Каунас и място в плейофите на Евролигата (видео)

Крилото навъртя 25 точки срещу Жалгирис

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков превърна тази вечер в специална за себе си в Евролигата. Крилото изведе своя Олимпиакос до победа над Жалгирис със 74:72 в Каунас, след като бе автор на последния кош в срещата, дал разликата. Освен това, успехът бе ключов, тъй като гръцкият гранд стана първият, гарантирал си място в плейофите на турнира на богатите. Олимпиакос е лидер в класирането с баланс 21-8, докато литовците са девети с 15 успеха и 14 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило изнесе още един силен двубой за Олимпиакос в Евролигата, в който той мина и границата от 2000 точки в кариерата си. Освен това, 27-годишният баскетболист бе най-добър за своя тим с 25 точки, допълнени от 8 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки за 30 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си MVP в гръцкия шампионат от миналия сезон бе 9/9 от средно разстояние, 2/7 от тройката и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Шакил МакКисик отбеляза 18 точки.

Роландс Смитс бе най-добър за Жалгирис с 18 точки и 6 борби. Томаш Димша го последва със 17. Едгарас Улановас остана с 12 точки и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: В средата на последната четвърт Олимпиакос имаше аванс от 8 точки за 67:59, но литовците не се отказаха и водени от Томаш Димша стигнаха до 69:69 3 минути преди края. 1 минута преди сирената Роландс Смитс изведе Жалгирис напред със 72:70, но гостите отвърнаха с два успешни наказателни удара на Шакил МакКисик за равенство за 72:72. Кош на Александър Везенков донесе обрата на „червено-белите“, с който оформи крайното 74:72.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 24 март Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на Партизан, докато същия ден Жалгирис ще се изправи срещу Фенербахче.

СТАТИСТИКА ОТ ЖАЛГИРИС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] Всъщност, зад изпълнението на Александър Везенков на литовска земя има и любопитна история, което бе разказана пред BasketNews от съотборника на Александър Везенков в гръцкия гранд – Шакил МакКисик. Именно от последния тръгна акцията, донесла успеха на Олимпиакос срещу Жалгирис със 74:72. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани