10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориВезенков след класирането на Евробаскет: Радвам се, че нашият спорт ще бъде...

Везенков след класирането на Евробаскет: Радвам се, че нашият спорт ще бъде на голяма сцена

Чувствата от този мач не мога да ги опиша, казва още крилото

България се завърна на европейско първенство след 10-годишно отсъствие. Този факт развълнува и Александър Везенков, който не успя да се включи към лагера на тима ни за европейските квалификации в Рига, заради ангажименти към клубния си отбор Олимпиакос.

Много се радвам, че се върнахме на европейско след 10 години. Въпреки че ни водеха с 10-12 точки, показахме вяра, борихме се и се върнахме в мача. В такива двубои печели този, който най-много го иска. С помощта и на късмета успяхме да си проправим път до елита, сред най-добрите национални отбори. През последните пет години нашият отбор премина през много етапи, добри и трудни моменти, получавахме критики и само играчите знаят през какво преминаха”, заяви пред медиите в Гърция Александър Везенков.

Вината ни е, че пропуснахме европейски през последните десет години. Стигнахме до дъното и играчите, треньорите, федерацията, медиите са отговорни за това. В някои периоди егото е нанесло вреда на българския баскетбол. Поздравления за всички, те ни направиха щастливи и горди”, каза още крилото на Олимпиакос.

За съжаление не успях да играя в този игрови прозорец. В миналото, когато бях в Барселона, те можеха да ме пуснат за някои мачове, но както казва треньорът, важно е кой присъства, а не кой отсъства. Няма смисъл да се говори за отсъстващите. Целта беше постигната и се радвам, че нашият спорт ще бъде на голяма сцена, за да покаже какво може. Поздравления и благодаря на момчетата. Чувствата от този мач не мога да ги опиша. Радвам се, че ще представям страната ни с тях на Евробаскет”, допълни 25-годишният българин.

България с лъвски скок на Евробаскет 2022 (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани