18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаВезенков пак блесна, Олимпиакос се пребори с АЛБА Берлин (видео)

Везенков пак блесна, Олимпиакос се пребори с АЛБА Берлин (видео)

Крилото даде заявка за още един приз MVP на кръга

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков даде заявка за още една награда за MVP на кръга в Евролигата. Българинът бе с основна заслуга за успеха на Олимпиакос над АЛБА Берлин с 86:76 в среща, която се проведе в Двореца на мира и дружбата в Пирея и бе част от програмата на 10 кръг. „Червено-белите“ са с баланс от 7-3 и са втори в класирането, докато немският тим има 3 победи и 7 загуби и е 17-ти.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровият баскетболист за пореден път бе над всички за Олимпиакос и финишира с 24 точки, като бе безгрешен в стрелбата от средно разстояние – 6/6, както и от линията за изпълнение на наказателни удари – 6/6. Освен това, той вкара 2 тройки от 7 опита. Статистиката си крилото допълни с 6 борби, 2 асистенции и 4 откраднати топки за 34 минути в игра.

„Страхотен отбор, независимо от това, че е в лоша серия от седем поредни загуби в Евролигата. Те показаха, че са много добРИ и играят хубав баскетбол. Знаехме, че те могат да се върнат в мача, независимо, че водихме в резултата. Хубаво е, че успяхме да спечелим, особено след загубата от Макаби в Тел Авив по-рано тази седмица. Трябва да се подготвим за следващия мач. Надявам се, че ще успеем да го направим. Имаме малко време да се насладим на този успех и да продължим нашата работа“, сподели Александър Везенков след двубоя.

От неговите колеги Костас Папаниколау се разписа с 19 плюс 9 борби. По 12 точки добавиха Костас Слукас и Жоел Боломбой, като първият направи и 11 асистенции.

Маодо Ло и Джалин Смит бяха най-добри за АЛБА Берлин с по 12 точки, като немският национал допълни актива си със 7 асистенции. С по 10 останаха Крист Кумадже и Тамир Блат, като първият овладя и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и компания водеха през почти целия четвърти период, но АЛБА винаги намираше начин да се доближи. При 70:68 в средата на периода домакините направиха серия от 12-4, за да дръпнат и до финалната сирена не изпуснаха лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 декември Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на шампиона в Евролигата Анадолу Ефес, докато АЛБА Берлин ще излезе срещу Барселона. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – АЛБА БЕРЛИН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани