9.6 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков отново на ниво, Олимпиакос обърна ПАО за 2-0 във финалите в...

Везенков отново на ниво, Олимпиакос обърна ПАО за 2-0 във финалите в Гърция (видео)

Крилото реализира 19 точки в коша на "детелините"

Александър Везенков и Олимпиакос са все по-близо до шампионската титла в Гърция. Българинът и отборът му обърнаха Панатинайкос след 78:72 като гости и вече водят с 2-0 победи във финалната серия в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило и този път бе сред реализаторите за Олимпиакос, като отбеляза 19 точки. При стрелбата си 26-годишният баскетболист бе 2/7 от средно разстояние и 5/7 зад дъгата. Освен това, той допълни сметката си с 4 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка и чадър за 36 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги Костас Слукас бе най-добър с 20 точки. Тайлър Дорси отбеляза 17.

Янис Папапетру бе най-резултатен за Панатинайкос със 17 точки и 9 борби. Йоргос Папаянис оформи дабъл-дабъл – 12 и 10 борби. Неманя Недович остана с 11 точки.

Домакините имаха аванс от 14 точки след 20 минути игра за 46:32, но след това нещата се промениха. Александър Везенков и компания взеха инициативата и стигнаха до пълен обрат със серия от 20-4 през третия период, за да излязат напред с 61:56. Преднината на „червено-белите“ стигна 11 точки през последната четвърт след успешни акции на Александър Везенков, Костас Слукас и Мустафа Фал. В края ПАО все пак намали пасива си до 4 точки, но за повече нямаше време.

Срещата бе прекъсната за кратко, заради хвърлени предмети от страна на публиката върху пейката на Олимпиакос.

В серията от финалите в гръцкия елит се играе до три успеха от пет двубоя. Следващият мач между Олимпиакос на Александър Везенков и Панатинайкос ще бъде на 17 юни в Пирея.

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани