13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков: Никога не съм бил в по-добра форма

Везенков: Никога не съм бил в по-добра форма

Трябва да върнем Олимпиакос там, където заслужава да бъде, допълва крилото

Крилото на Олимпиакос Александър Везенков говори пред сайта Eurohoops. Баскетболистът сподели мнението си за настоящия сезон, целите пред „червено-белите“, физическото си състояние и слуховете за трансфер в Панатинайкос през миналото лято.

Ето и какво каза Александър Везенков:

– Защо ти отне един месец да вземеш решение за новия договор?

– Много слухове се родиха през лятото. Имаше позитивно настроение в отбора ни, а също така познавам треньора от много дълго време. Това, че ми отне малко повече време за взимане на решението няма нищо общо с това, което се изписа.

– Съперниците ти в предсезонната подготовка твърдяха, че ще бъдеш ключова част от играта на Олимпиакос…

– Мога да кажа, че се чувствам добре. Както казах, отдавна познавам треньора. Той знае какво мога да правя на паркета, а аз разбирам какво може да ми предложи той. Чувствам се важна част от тима, вече съм в третата си година в Олимпиакос. Никога не съм бил в по-добра форма, така че ми остава единствено да започна да говоря с играта си, защото всичко се решава на паркета.

– Вече си в третата си година в тима. Очакваш ли с нетърпение да извървиш и нея?

– След януари и пристигането на Барцокас се почувствах по-добре. Играех и помагах повече на отбора. Искам да продължавам да правя същото и да съм полезен на тима, за да може той да се завърне към успехите си. Това е най-важното нещо в момента, защото искаме да побеждаваме. Няма значение кой играе и кой не, когато отборът бие, всички са доволни.

– Още през лятото стана ясно, че си приоритет на Йоргос Барцокас. Колко важно бе това за теб?

– Беше много важно! Доверявам се на него и организацията в отбора като цяло. Отборът ме прегърна още от първия момент, това значи много за мен. Смятам, че съм бил търпелив, борил съм се и съм показвал на какво съм способен, но думите не вършат работа. Трябва да работим още по-здраво, за да постигнем целите си, които не успяваме да изпълним през последните две години. Трябва да върнем Олимпиакос там, където заслужава да бъде.

– Виждали сме те да играеш на позиции 3 и 4. Коя обаче е предпочитаната от теб позиция?

– Чувствам се по-комфортно на позиция 4. Цяло лято тренирах, за да се представям на високо ниво не нея. Не ми е проблем да се състезавам и на позиция 3, когато трябва да покриваме някои дупки в състава, ако треньорът сметне за необходимо.

– Имаше слухове, че Панатинайкос се е опитал да те привлече през лятото. Можеш ли да дадеш повече подробности около ситуацията?

– Наистина смятам, че няма значение какво се е случило през лятото. То принадлежи на миналото и не искам да се обръщам назад. Видях кой се интересува от мен и кой не. Беше странно лято, но аз направих своя избор. Чувствам се добре.

– Как ти изглежда идеята да останеш в Олимпиакос за дълги години напред и да имаш кариера като тази на Принтезис?

– Не искам да мисля толкова далече в бъдещето. Кощунство е да се сравнявам с играч като Принтезис. Всеки върви по своя път. Аз искам да успея и да давам най-доброто от себе си, но трябва да го показвам на паркета. Работата е ключът, а също така се надявам да съм здрав. Останалото ще си дойде на мястото.

ПрезGoogle
ИзточникСпортал
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани