13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаВезенков нареди още един дабъл-дабъл, Олимпиакос срази Реал в Мадрид (видео)

Везенков нареди още един дабъл-дабъл, Олимпиакос срази Реал в Мадрид (видео)

Крилото и съотборниците му с три поред в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Олимпиакос и Александър Везенков продължават перфектния си ход в Евролигата. Българинът и отборът му отказаха Реал Мадрид с 89:87 като гости в дербито на 3 кръг в турнира на богатите.

И ОЩЕ: „Червено-белите“ са с баланс от 3-0 и са на четвърта позиция в класирането, докато испанците са с 1 успех и 2 поражения и са 10-ти.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков свърши доста работа за Олимпиакос и оформи втори пореден дабъл-дабъл през този сезон – 23 точки и 12 борби. Освен това, крилото допълни статистиката си с 1 открадната топка за 33 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си 27-годишният баскетболист бе 8/9 от средно разстояние, 2/7 от тройката и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Костас Слукас се отчете с 14 точки и 7 асистенции. Жоел Боломбой добави 11. Шакил МакКисик вкара 10 точки.

Джанан Муса бе най-резултатен за Реал Мадрид със 17 точки. Еди Таварес и Серхио Люл реализираха по 14, като първият грабна и 6 борби. Гершон Ябуселе остана с 13 точки.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков направи всичко възможно, за да държи Олимпиакос близо до съперника през целия двубой. Гръцкият гранд навакса пасив от 6 точки 4 минути преди края, след като Серхио Люл изведе Реал напред с 81:75. Янулис Ларенцакис и Жоел Боломбой се включиха в шоуто, а в края Костас Слукас се превърна в герой за своя тим, реалирайки 4 точки в последните 32 секунди на срещата, включително и победния кош.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 21 октомври Александър Везенков и Олимпиакос ще се изправят срещу Баскония, докато Реал Мадрид ще играе срещу Цървена Звезда същия ден.

СТАТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани