19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков най-полезен за Олимпиакос при победа над сърби

Везенков най-полезен за Олимпиакос при победа над сърби

Българинът вкара 20 точки във втория двубой на гръцкия гранд от инициативата, свързана с битката с COVID-19

Александър Везенков стартира 2021 г. на високо ниво в Гърция. Българинът бе над всички при успеха на Олимпиакос над Мега Лекс със 78:75 (15:16, 22:29, 21:18, 20:12).

Двубоят бе част от благотворителната инициатива на гръцкия гранд, която има за цел да подкрепи институциите в южната ни съседка в борбата с коронавируса. Това бе втората среща от стартиралата през 2020 г. инициатива, като този път с предпазни маски и лекарства бяха подпомогнати няколко клиники.

Александър Везенков поведе колоната на реализаторите за Олимпиакос с 20 точки, допълнени от 6 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки за 26 минути. При стрелбата си той бе 6/8 за две точки, 2/7 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. Това му донесе и званието Най-полезен играч на срещата.

В този мач най-важното е помощта срещу COVID-19. Изправени сме пред невидим враг. Опитах се да помогна на отбора. Истината е, че не играхме добре. През първото полувреме допуснахме много лесни точки. След това успяхме да се подобрим. Чака ни труден месец, изпълнен с двубои. Байерн е сериозен отбор“, заяви Александър Везенков.

От неговите съотборници Арън Харисън се разписа с 11.

Марко Симонович бе най-добър за Мега Лекс с 26 точки и 10 борби. Филип Петрусев остана с 20 и 10 борби.

Участие в срещата за Олимпиакос не взеха Василис Спанулис и Шакил МакКисик, които получиха почивка. Извън игра заради контузия остана Костас Папаниколау.

Олимпиакос наложи волята си през последната четвърт, използвайки добрата си игра в защита и агресивното нападение на Александър Везенков, за да направи пълен обрат за 69:66.

Първият официален мач на Александър Везенков и Олимпиакос за новата година ще бъде на 8 януари срещу Байерн Мюнхен в Пирея.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани