12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос не издържаха срещу Барса след драма с продължение (видео)

Везенков и Олимпиакос не издържаха срещу Барса след драма с продължение (видео)

Усилията на крилото не стигнаха на гръцкия гранд

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха първа загуба в Евролигата през новия сезон, прекъсвайки серия от два поредни успеха. В „Палау Блауграна“ българинът и колегите му отстъпиха със 78:79 след драма с продължение в мач от 3 кръг в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило измъчи бившия си отбор и намери място сред реализаторите за Олимпиакос. Националът се разписа с 12 точки, като бе 4/6 от средно разстояние, 1/3 от тройката и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. На сметката си той остави още 5 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка за 38 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги Костас Слукас отбеляза 14 точки. Тайлър Дорси също вкара 12.

Никола Миротич бе най-резулатен за Барселона с 22 точки и 6 борби. Кори Хигинс финишира с 11. Брандън Дейвис остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: 40 минути не стигнаха на двата състава да се победят, а равенството от 67:67 оформи Кайл Курич с два успешни наказателни удара 33 секунди преди сирената. В продължението Алесандър Везенков даде крехък аванс на гръцкия гранд за 70:69, но домакините отвърнаха чрез Никола Миротич и Ник Калатес за 75:70. Олимпиакос не се отказа и си върна водачеството за 78:77 чрез Шакил МакКисик, Костас Слукас и Тайлър Дорси. Капитанът на Барса Пиер Ориола обаче остави радостта от успеха на испанска земя с два успешни наказателни удара за 79:78. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 октомври Олимпиакос на Александър Везенков ще приеме Жалгирис, а Барселона ще гостува на Монако.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани