12.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос не издържаха срещу ЦСКА Москва (видео)

Везенков и Олимпиакос не издържаха срещу ЦСКА Москва (видео)

Крилото с 6 точки срещу руския гранд в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха втора загуба в Евролигата през 2021/2022. Българинът и отборът му отстъпиха на ЦСКА Москва с 82:88 като гости в мач от 5 кръг в турнира на богатите.

И ОЩЕ: Гръцкият гранд има в актива си и 3 успеха, като заема шесто място в класирането. Руснаците пък са с баланс от 4-1 и са четвърти.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило започна сред титулярите за Олимпиакос, като се задържа на паркета 32 минути. Срещу името си в статистиката националът остави 6 точки, 5 борби, 1 асистенция, 2 откраднати топки и чадър, като бе 2/3 от средно разстояние и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Тайлър Дорси отбеляза рекордните в кариерата си 32 точки, като бе 7/10 зад дъгата. Ливио Жан-Шарл се отчете с 11 точки и 6 борби.

Уил Клайбърн наниза 29 точки за ЦСКА Москва. Габриел Люндберг и Жоел Боломбой вкараха по 16.

КЛЮЧЪТ: ЦСКА Москва доминираше във втория период, за да вземе предимство за 48:38. След паузата домакините стигнаха до аванс от 17 точки, но Везенков и компания направиха серия от 14-0, за да намалят до 63:66. Габриел Люндберг и Алексей Швед върнаха двуцифрения аванс на руснаците, а защитата на „червено-белите“ не успя да се справи с Уил Клайбърн. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 26 октомври Александър Везенков и Олимпиакос ще приемат АЛБА Берлин, а ден по-късно ЦСКА Москва ще се изправи срещу АСВЕЛ. 

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА МОСКВА – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани