9.7 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос не издържаха на темпото на Анадолу Ефес (видео)

Везенков и Олимпиакос не издържаха на темпото на Анадолу Ефес (видео)

Българият отбеляза 5 точки пред погледа на MVP в НБА Янис Адетокунбо

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред погледа на MVP в НБА Янис Адетокунбо Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха втора поредна загуба в Евролигата. Българинът и тимът му не успяха срещу Анадолу Ефес след 79:84 у дома в мач от 6 кръг в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровият баскетболист започна сред титулярите за Олимпиакос, като се задържа в игра 15 минути. Националът остави срещу името си в статистиката 5 точки, като бе 1/1 от средно разстояние и 1/2 зад дъгата. Освен това, крилото допълни сметката си с 1 борба и 1 открадната топка.

.

От неговите съотборници Хасан Мартин бе най-добър с 11 точки и 6 борби. Шакил МакКисик и Костас Слукас добавиха по 10, като вторият направи и 7 асистенции.

Шейн Ларкин се завърна в игра за Анадолу Ефес, като в първия си официален двубой в Евролигата през 2020/2021 се разписа с 15 точки. Със същия точков актив приключи и Родриг Бебуа. Най-резултатен за победителите бе Василие Мицич с 20 и 7 асистенции.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Александър Везенков и компания не се предадоха дори и при пасив от 12 точки през последната четвърт. Костас Слукас намали до 77:80 с кош 33 секунди преди сирената. Гостите обаче приключиха всичко с четири поредни успешни наказателни удара на Василие Мицич и Джеймс Андерсън.

И ОЩЕ: “Червено-белите” са на седмо място в класирането с баланс от 3-3, докато селекцията на Ергин Атаман заема 12-та позиция с 2 успеха и 3 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 ноември Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на Зенит, а Анадолу Ефес ще приеме Макаби Тел Авив.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани