21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос изтърваха Жалгирис в Каунас (видео)

Везенков и Олимпиакос изтърваха Жалгирис в Каунас (видео)

Крилото отбеляза 11 точки срещу шампиона на Литва

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос допусна загуба в Евролигата. Българинът и тимът му не успяха срещу Жалгирис след 79:81 при визитата си в Каунас в мач от 21 кръг.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се включи от пейката за Олимпиакос, но това не му попречи да постави името си сред реализаторите му. Александър Везенков отбеляза 11 точки, допълнени от 7 борби, 1 асистенция и 1 чадър за 25 минути. При стрелбата си той бе 4/4 от средно разстояние и 1/3 от тройката.

От неговите съотборници Костас Слукас и Йоргос Принтезис приключиха с по 16 точки, като първият направи и 6 асистенции.

Жофри Лаверн бе най-резултатен за Жалгирис с 21 точки и 7 борби. Артурас Милакнис остана с 11.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Срещата се превърна в абсолютна драма, в която крайният победител бе определен секунда преди сирената. Томас Уолкъп бе точен, за да сложи край на интригата и да завърши серия от 9-0 за литовците, с която те стигнаха до пълен обрат.

И ОЩЕ: “Червено-белите” имат в актива си 11 успеха и 10 поражения, като заемат 10-то място в класирането, докато селекцията от Каунас е на шеста позиция с баланс от 12-9.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 26 януари Олимпиакос на Александър Везенков ще гостува на Армани Милано, а ден по-късно Жалгирис ще спори с Валенсия.

СТАТИСТИКА ОТ ЖАЛГИРИС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани