10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков и Олимпиакос изкараха яда си на ПАОК в Гърция

Везенков и Олимпиакос изкараха яда си на ПАОК в Гърция

17 точки за крилото при разгрома на "червено-белите" за 2-0 на полуфиналите в шампионата на южната ни съседка

Александър Везенков и Олимпиакос са на крачка от финалите в гръцкия шампионат. Българинът и отборът му не оставиха шансове на ПАОК след 97:77 като гости и вече водят с 2-0 победи във втория мач от 1/2-финалите в местния елит.

206-сантиметровото крило бе сред най-добрите за Олимпиакос, като отбеляза 17 точки плюс 2 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка за 20 минути на терена. При стрелбата си той бе 3/4 от средно разстояние, 2/3 от тройката и 5/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Костас Слукас се разписа с 23 точки, 5 борби и 8 асистенции. Мустафа Фал оформи дабъл-дабъл – 15 и 11 борби.

Джейлън Райли бе най-добър за ПАОК с 27 точки. Яник Франке остана с 18.

Гостите доминираха под двата ринга, като овладяха общо 38 срещу 24 борби за ПАОК. Освен това, „червено-белите“ бяха по-точни в стрелбата от игра – 54% срещу 44% за домакините.

В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Третият мач между Олимпиакос на Александър Везенков и ПАОК ще бъде на 28 май. 

СТАТИСТИКА ОТ ПАОК – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] Александър Везенков сподели, че неговият Олимпиакос е способен да се вдигне след загубения финал в Еврролигата. Крилото и съотборниците му продължават в плейофите на гръцкото първенство, където са на победа от финал. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани