9.7 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоЕвропаВезенков започна преговори с Олимпиакос за удължаване на договора си

Везенков започна преговори с Олимпиакос за удължаване на договора си

Искам да оставя своя собствена следа в историята на Олимпиакос с това, което правя, заяви крилото

Александър Везенков привлече вниманието на журналистите в Гърция в Деня за медии на Олимпиакос, който е част от подготовката на Евролигата за новия сезон. Крилото разкри, че вече е имало първи разговори с ръководството на гръцкия гранд относно удължаването на договора му, като е уверен, че всичко ще бъде наред.

Не знам нищо още. Хората от клуба знаят, че аз се чувствам добре тук. Наистина е страхотно. Чувствам всички като семейство. Ще го обсъдим. Имахме първи разговор и ще продължаваме. Желанието е взаимно, така че вярвам, че всичко ще се нареди„, сподели Александър Везенков, който ще стартира четвъртата си година като част от гръцкия гранд.

Работих наистина усилено, без това нищо ме може да се получи. Разбира се, изисква се и талант. Най-важното нещо е отборът, не искам да говоря за себе си. Първата година и половина в Барселона беше трудно, тъй като не играех. Бях упорит и работех, но не всичко се получи както исках. Беше странно. С треньора Барцокас и подобрението ми, това се промени. Имах и подкрепата на семейството ми. Треньорът ми повярва, даде ми време и аз се възползвах от това„, връща се назад българина към периода си в Испания.

Александър Везенков каза и какво очаква от играта на Олимпиакос за новия сезон.

Ще се опитаме да се борим на всички фронтове, макар че няколко години не бяхме част от гръцкия шампионат. Мачовете се увеличават, така че нещата стават още по-сериозни. Нивото в Евролигата се повишава, има много добри отбори и играчи. Трябва да има приемственост, за да влезеш в първите осем. Това е дългосрочна цел, за която се изисква работа и химия. Колкото по-добър си в защита, толкова по-добре„, смята 26-годишният баскетболист.

Това, което са направили Василис Спанулис и Йоргос Принтезис за клуба трудно може да бъде повторено. Те са дали толкова много на Олимпиакос. Всеки познава техните лица. Костас Слукас е печелил всичко. Искам да оставя своя собствена следа в историята с това, което правя. Беше трудно в последните години, надяваме се, че успехите ще се върнат„, допълва Александър Везенков.

Тайлър Дорси, Томас Уолкъп, Мустафа Фал и Михалис Лундзис са сред новите имена в състава на Олимпиакос. 

Всички тези играчи са показали какво могат в предишните си отбори. Те са опитни и качествени. Михалис се подобри много през последните години, от него зависи нещата да се получат. Може да помогне„, завършва Александър Везенков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани