11.5 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков без сантименти срещу Арис, Олимпиакос отново категоричен в Гърция

Везенков без сантименти срещу Арис, Олимпиакос отново категоричен в Гърция

Крилото реализира 15 точки в дербито в Солун

Александър Везенков не прояви сантименти към един от бившите си отбори в Гърция Арис. Крилото бе сред виновниците за успеха на своя Олимпиакос над селекцията от Солун с категоричното 83:66 като гост в последния мач от 3 кръг в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровият баскетболист, който е в Топ 5 на реализаторите в гръцката лига този сезон, бе най-добър за Олимпиакос в срещата и се разписа с 15 точки плюс 3 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка и чадър за 20 минути на терена като титуляр. При стрелбата си националът бе 4/6 от средно разстояние, 2/2 от тройката и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Айзея Кенън последва българина с 14 точки. Жоел Боломбой се отчете с 12 и 5 борби.

Чавес Гудуин бе много полезен за Арис и оформи дабъл-дабъл – 16 точки и 14 борби. С по 14 останаха Жона Нотае и Джош Хегинс, като последният направи и 13 асистенции.

Това бе осми пореден успех за Олимпиакос срещу този съперник при визити в гръцката лига. За последно „жълто-черните“ могат да се похвалят с победа над гранда от Пирея през 2015 г., в мач от полуфиналите за 84:74. За този триумф Александър Везенков тогава реализира 28 точки.

Олимпиакос е с баланс от 3-0 и е лидер в класирането на гръцкия шампионат. На 29 октомври Александър Везенков и компания ще имат двубой срещу Лаврио у дома. 

СТАТИСТИКА ОТ АРИС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани