11.8 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Този мач за мен беше капан

Васил Евтимов: Този мач за мен беше капан

За наше щастие успяхме да победим, доволен съм, заяви треньорът на Черноморец

Този мач за мен беше капан, казах го още преди две седмици, защото винаги е трудно да се играе след празници. По това време повечето играчи не мислят много за баскетбол и аз бях много притеснен за тази среща, особено след като стана ясно, че Кортни Белджър няма да вземе участие в нея. До последно вярвах, че ще се справим, защото знаехме, че Академик ще играе добре в своята зала. Този отбор се представя много добре на свой терен. Домакините изиграха феноменален мач и имаха голяма успеваемост, вкараха огромни тройки. За наше щастие успяхме да победим, доволен съм. Това е един истински подарък за нашия отбор по повод Нова година„, заяви пред камерата на Max Sport треньорът на Черноморец Васил Евтимов след победата в Пловдив с 91:88.

Много добре познавам Евгени Хаджирусев. Неговата роля е малко по-различна през този сезон. Той винаги е готов да помогне и да вкара енергия, когато имаме нужда от него. В тази среща неговата защита бе феноменална, без значение, че загуби шест топки. Аз съм ок с това, защото му се налага да играе плеймейкър толкова дълго време. Той винаги помага на Кортни Белджър и се справи чудесно. Георги Боянов и Уендъл Люис също направиха силен мач“, добави наставникът на бургазлии, които ще посрещнат 2022 г. еднолично втори в класирането на НБЛ.

Уендъл Люис много се учи. Нашата химия започна да се създава по телефона. Много от зрителите не знаят, но аз този играч го чаках в рамките на два месеца. Отвътре знаех, че това е правилният състезател за мен с нещата, които видях, както и с тези нещата, които си споделихме. Това, че е добър баскетболист никой не може да го отрече, но също така той е прекрасен човек и много съм щастлив, че е при нас. Учи се от мен, опитвам се да му предам неща от моята кариера, защото той играе на моята позиция„, признава Васил Евтимов, чийто тим спечели за осми път в шампионата.

Надявам се Кортни Белджър да бъде готов за мача с Шумен след Нова година. Той не беше с нас поради лични причини. Липсваше ни в Пловдив, но аз съм много доволен от момчетата с това, което показаха. Този успех ще ни бъде много полезен по време на второто и третото завъртане. Аз съм страшно доволен като старши-треньор за втора година. Знаех, че ще бъдем някъде около втората позиция, но проблемът е, че никой друг в България не знаеше. Сега се радвам, че сме сами на второ място, Левски и Балкан са зад нас. Изпращаме една чудесна година и се надявам началото на следващата да започне по същия начин, по който завърши тази„, каза още бившият национал.

Много е приятно, когато виждам зрители по трибуните. Призовавам хората в Бургас да дойдат и да ни подкрепят, защото правим фантастичен сезон. Нека всички фенове в България да идват и да гледат баскетбола, защото това е един наистина красив спорт“, завърши Васил Евтимов.
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани