9.7 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Това не е баскетболът, който аз искам да играем

Васил Евтимов: Това не е баскетболът, който аз искам да играем

Страшно съм разочарован и както казвам, вината я поемам аз, допълва треньорът на Черноморец

„Ключовото беше това, че моите играчи не знаят, че ще играят срещу зона. Казах им, че по време на мача ЦСКА ще пази точно по този начин. Ние работихме върху това и те казаха, че знаят комбинациите, но явно това не е така. Не мога да очаквам нищо от моя отбор, с такъв процент на стрелба не можем да победим никой в първенството. Когато топката не влиза, просто не влиза. Това, което най-много ме дразни и е потресаващо, е това, че ЦСКА има 23 борби в нападение. Домакините овладяха 57 борби, докато ние имаме 48. Казах на моите играчи, че ако искат да победим в този мач, трябва да спечелим борбата. Някои от моите баскетболисти не играят за победа, а просто искат да са на паркета, да свърши мачът и да се приберем в Бургас, коментира треньорът на Черноморец Васил Евтимов след загубата от ЦСКА с 63:80 в мач от НБЛ. 

ЦСКА надигра Черноморец след силно второ полувреме

Това няма да го толерирам. Мисля, че даже някои от нас, аз също в това число, може би загубихме нашата работа от утре. Говоря за част от състезателите и за треньорския щаб. Ще имам разговори с ръководството, не можем да продължаваме работа по този начин. Полагат се твърде много усилия да има резултати, но явно те не са тук и аз не съм направил правилния избор от гледна точка на играчите. Когато се приберем в Бургас, ще направя една генерална оценка и ще поговоря по телефона, с който трябва и да вземем решение, защото това не е баскетболът, който аз искам да играем. Нямахме мач от 16 дни, не искам да се оправдавам. Академик не бе играл от 23 дни. Това е, програмата е такава. Съобразяваш се с нея, катастрофално второ полувреме. Не искам да го коментирам. Страшно съм разочарован и както казвам, вината я поемам аз. Явно не съм си свършил работата като треньор. Те не знаят комбинациите, аз не мога при всяко нападение да искам прекъсване и да давам наставления. Не става, когато си професионалист, тези неща трябва да ги знаеш“, добави наставникът на „акулите“, които са с баланс от 3-5 в родния елит. 

„Аз не подавам оставка, смятам, че с това, което показваме, е нормално да стане нещо. По този начин няма как да продължим. Аз няма да се откажа, казал съм им, че ще продължавам да се боря. Гласували са ми доверие да водя този отбор, но явно връзката и химията между играчите на паркета ги няма. Трябва да вземем мерки, за да може това да се поправи по най-бързия начин“, смята бившият национал. 

„Гардовете не могат да наредят тима. Постоянно слушам, че имаме млади гардове. Мунис Туту е на 26 години, а Николай Титков е на 24. Те не са млади, а в една възраст, в която трябва вече да се поема отговорност. Когато двамата стрелят общо 4/22 от игра, не можем да играем баскетбол. Симеон Лепичев не е играл почти седем седмици, но направи това, което можа. Има две тренировки с контакт, така че аз няма как да играя модерен баскетбол с пет човека. С нетърпение чакаме завръщането на Джъстин Уотс. Както виждате, ротацията е къса и просто не става„, допълни Васил Евтимов. 

Младите първо трябва да ми докажат на тренировки. Някои от тях още не знаят какво е слаба и силна страна. Ти не можеш да играеш професионален баскетбол, ако не знаеш елементарни неща. Ние сме още в тази фаза. Когато тя се подобри по време на тренировъчния процес, те ще имат евентуално игрово време“, каза още той. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани