1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Надявам се да се доказваме все повече

Васил Евтимов: Надявам се да се доказваме все повече

Най-много ми хареса нашата защита, заяви треньорът на Черноморец

Най-много ми хареса нашата защита. Когато Уендъл Люис пази по този начин, няма да има кой да ни бие в България. Аз му го казах след края на двубоя. Това бе най-добрият му мач в защита. Преди да излезем на терена казах, че единственият ни шанс да бием Академик в момента е със защита. Показахме това през целия двубой. С изключение на последната минута, те ни вкараха 60 точки. Нещото, което не ми хареса е, че изпуснахме много контраатаки. Това ще гледаме да го работим през следващата седмица“, заяви пред Max Sport треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха на отбора си над Академик Пловдив с 80:66 на старта в НБЛ.

„Българите днес не бяха на себе си, чужденците ни държаха в мача. Един Тихомир Желев започна 0/8 от тройката. Когато българите се отпуснат, нещата ще изглеждат по различен начин. Ивайло Тонев не е играл от две години, момчето се раздаваше страшно много в защита. С нетърпение очаквам да се върнат Георги Боянов и Константин Коев. Очаквам да привлечем друг играч на позиция 4, защото Джамел Харис по всяка вероятност няма да остане. Георги Боянов искаше да играе, но исках да го запазя. Може би ще започне тренировки другата седмица. Аз искам той да бъде готов за мача срещу Левски в София от 3 кръг“, добави наставниът на бургазлии.

Вчера имахме тренировка по желание. Лично дойдох да видя кои играчи ще дойдат. В продължение на един час Кортни Белджър и Тони Троха тренираха едно и също движение. Исках да го запазя за най-важните моменти от мача днес – в четвъртата част. Както видяхте, това се получи. Кортни е уникален професионалист и аз съм доволен, че е играч на Черноморец. Надяваме, че ще продължава да играе така до края на сезона„, пожела си специалистът.

Надявам се да надградим този сезон. Доволен съм от привличането на български състезатели като Тихомир Желев, Георги Боянов и Ивайло Тонев. Просто е въпрос на време да се отпуснат. Когато Константин Коев се възстанови и с Евгени Хаджирусев ще ни бъдат много полезни тази година. С нетърпение очаквам следващите мачове и се надявам да се доказваме все повече“, завърши Васил Евтимов.

Черноморец взе победата в първия си мач в НБЛ през новия сезон

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани