5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаВасил Бачев: Моите амбиции са да станем шампиони в Балканската лига

Васил Бачев: Моите амбиции са да станем шампиони в Балканската лига

Работим упорито всеки ден, за да станем по-добри, казва още капитанът на Академик

Васил Бачев е един от най-постоянните играчи в състава на Академик Пловдив през този сезон. Гардът и колегите му са лидери в група Е на Delasport Балканска лига с баланс от 6-1.

Капитанът на Академик Пловдив говори за представянето на тима си и за амбициите му в турнира. Ето и какво сподели той пред официалния сайт на надпреварата:

– Академик има само 1 загуба и на практика се класира за следващия етап. Как се чувстваш?

– Чувствам се доста добре с това. Имаме добър стил и играем добър баскетбол. Надявам се да продължим в същия дух.

– Как ограниченията около пандемията се отразяват на отбора?

– Със сигурност ситуацията е странна, защото в края на деня ние играем за хората. Радваме се, когато сa на трибуните и се надявам това да се случи отново скоро. Но дори и без тях трябва да останем професионалисти и да даваме всичко от себе си. Мачовете ни се излъчват на живо и знаем, че феновете ни гледат. Не можем да ги подведем.

– От лятото Академик има нов старши-треньор (Йордан Янков) и нов помощник (Александър Груев). Как се отразява това на тима?

– Доста време работя и с двамата. Йордан Янков беше помощник в Академик, а Александър Груев бе мой съотборник. Удоволствие е да работя и с двамата. Те разбират играта и обичат това, което правят. Относно тима, доверяваме се на това, в което вярват и слушаме това, което казват. Работим упорито всеки ден, за да станем по-добри. Все още имаме много работа за вършене.

– Вече играхте срещу всички тимове от група Е. Кой ви затрудни най-много?

– Има много добри отбори в турнира през този сезон. Берое е страхотен тим, ТФТ Скопие има силен млад състав. Ибър има добър стил на игра. За съжаление не играх срещу Куманово, но и това време ще дойде. Играха добре срещу нас. За играчите не мога да кажа наистина. Има много талантливи състезатели.

– Какви са вашите амбиции в Delasport Балканска лига и какво мислиш за нивото на лигата през този сезон?

– Моите амбиции са да станем шампиони в турнира. Разбира се, от нашия отбор зависи постигането на тази цел. Мисля, че тази година нивото е по-високо в сравнение с миналата. Хубаво е, че и израелските отбори се включиха. Нямам търпение да се изправим срещу тях и да видим какво ще стане. Весели празници на всички и се запазете.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани