24.7 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоЕвропаВасилис Спанулис влиза в Клуба на легендите в Евролигата (видео)

Василис Спанулис влиза в Клуба на легендите в Евролигата (видео)

39-годишният бивш баскетболист ще стане осмият играч в историята, заслужил тази чест

Едно от големите имена на гръцкия баскетбол Василис Спанулис ще получи още едно признание за забележителната си кариера. 39-годишният бивш баскетболист ще бъде удостоен със званието Легенда в Евролигата. Това ще се случи преди първия двубой между Олимпиакос на Александър Везенков и Монако от плейофите в турнира на богатите, който ще се проведе утре (20 април) от 21.00 ч.

Василис Спанулис е водещ реализатор в Евролигата за всички времена с общо 4455 точки. Дългогодишният капитан на Олимпиакос ще стане едва осмият играч в историята, който ще попадне сред легендите в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Преди него тази чест получават Тео Папалукас, Хуан Карлос Наваро, Рамунас Шишкаускас, Шарунас Ясикевичус, Димитрис Диамантидис, Мирсад Тюркчан и Фелипе Рейес. Единственият треньор в тази група е покойният Душан Ивкович.

В дългия си списък с постижения в Евролигата Василис Спанулис завършва кариерата си като №1 във вечните ранглисти по точки, успешни наказателни удари (1131), асистенции (1607) и успешни опити за стрелба от игра (1403). В общо 15-те си сезона в надправарата бившият гард записва средно по 12.4 точки.

Във визитката си Василис Спанулис има 3 трофея в Евролигата (2009, 2012 и 2013 г.), като става и Най-полезен играч на финалите в тези три сезона. MVP на турнира през 2013 г. и Реализатор №1 на финалите в същата година. 8 пъти попада в Идеалния отбор на сезона. Включен е в Отбора на десетилетието в надпреварата през 2010 г. и през 2020 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани