9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаВаленсия изпепели шансовете на Баскония за плейофи в Евролигата (видео)

Валенсия изпепели шансовете на Баскония за плейофи в Евролигата (видео)

"Оранжевите" ще очакват резултатите от останалите срещи от кръга

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Валенсия запази шансовете си за място в плейофите на Евролигата. Селекцията на Хайме Понсарнау надделя над Баскония с 86:81 у дома в испанския дуел на 34 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. „Оранжевите“ вече имат баланс от 19-15 и са осми, като ще очакват резултатите от останалите срещи, за да разберат съдбата си, докато тимът от Витория напуска турнира на 10-то място с 18 успеха и 15 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Дерик Уилямс реализира 16 точки за Валенсия. Клемен Препелич вкара 14 точки. Майк Тоуби добави 13 точки и 7 борби. Никола Калинич приключи с 12.

Пиерия Хенри бе най-резултатен за Баскония с 19 точки. Рокас Гиедрайтис се отчете със 17. Акиле Полонара остана с 16 точки и 6 борби.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Борбите и стрелбата от средно разстояние дадоха разликата в двубоя. Домакините спечелиха битката под двата ринга, като овладяха 42 срещу 30 отскочили от двата ринга топки за Баскония. Освен това, играчите на Валенсия бяха по-точни за две точки – 62% срещу 44% за противника.

СТАТИСТИКА ОТ ВАЛЕНСИЯ – БАСКОНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани