Българка стана реализатор №1 в Адриатическата лига до 15 години

Габриела Коцева остави конкуренцията зад себе си

601

Българка стана Реализатор №1 в Адриатическата лига до 15-годишна възраст. Баскетболистката на Шампион 2006 Габриела Коцева убедително спечели наградата след като отбеляза общо 276 точки в 10 мача, които нейният тим изигра в тази надпревара за този сезон.

Това бе дебютно участие на Шампион 2006 в този международен шампионат с участие от различни силни отбори от бивша Югославия. Момичетата на българския тим завършиха с 5 победи и също толкова загуби, което бе достатъчно за шесто място от общо 11 тима.

Победител в тазгодишното издание на Адриатическата лига до 15 години е съставът от Италия – Венеция, който на финала победи домакина на Файнъл Фор Янина с 50:48.

Габриела Коцева завърши със средно по 27.6 точки с 8 точки средно повече от класиралата се на второ място Ламия Талич от босненския Челик – 19.6 точки на мач. Българката попадна и в Топ 3 по асистенции със средно по 4.3 на мач, а в класацията на борбите Валерия Стойчева е втора със средно по 14.5 овладени топки.

Словенката Анаис Гобец от Янина пък бе най-полезна състезателка. Габриела Коцева и Валерия Стойчева намериха място в Топ 10 и на тази класация.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКChampion2006.com
Предишна статияПартизан с още един рекорд в Евролигата
Следваща статияБългарският баскетбол скърби за големия Илия Станков
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."