12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориБългария с 5 позиции по-нагоре в класация на ФИБА

България с 5 позиции по-нагоре в класация на ФИБА

От международната централа поставиха висока оценка на Борислава Христова за последния игрови прозорец

Тази седмица в европейския баскетбол предстоят квалификации за следващия шампионат на Стария континент при дамите. Те са ключови и за българския национален отбор.

От ФИБА не пропуснаха да обърнат внимание на участниците в пресявките и този път. От международната центъра публикуваха класация, в която селекцията на Стефан Михайлов е поставена под №21, като има прогрес с 5 позиции в сравнение с предишния игрови прозорец.

Ето и какво пишат за България от ФИБА:

България се радва на голям напредък в ранкинга, благодарение на впечатляващото си представяне срещу Гърция през ноември миналата година, макар че не успя да спечели. Все пак, тимът записа огромна победа срещу Исландия. Сега българките отново ще спорят с гъркините и може да се получи нещо наистина впечатляващо, особено ако Борислава Христова продължи да бъде под пара. Тя заслужи “Отличен” за последния игрови прозорец, а наскоро участва с Горжов в Еврокъп. Все пак, успех над Словения изглежда далечна перспектива.”

На националките предстоят мачове със Словения на 4 февруари от 17.15 ч. и срещу Гърция на 6 февруари от 21.00 ч. Отборът ни е с баланс от 2-2 в своята група А и ще се бори за второто място в “балона”, в Любляна.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани