14.4 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоНационални отбориБългария се бори храбро, но не успя срещу Босна и Херцеговина (видео)

България се бори храбро, но не успя срещу Босна и Херцеговина (видео)

"Лъвовете" допуснаха втора поредна загуба в световните квалификации

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България допусна втора поредна загуба в световните квалификации. В „Арена Ботевград“ тимът на Росен Барчовски не успя срещу Босна и Херцеговина след 75:85 във втория си мач от група F на пресявките. „Лъвовете“ са с баланс от 0-2, докато отборът на Ведран Боснич е с 2 победи.

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов завърши с 13 точки и 9 борби за България. Йордан Минчев добави 12 и 5 борби. Станимир Маринов се разписа с 11 точки и 5 асистенции. Павлин Иванов вкара 10.

Миралем Халилович бе най-резултатен за Босна и Херцеговина с 21 точки и 6 борби. Джанан Муса се отчете със 17. Емир Сюлейманович остави срещу името си 14 точки и 8 борби. Джон Робърсън остана с 11.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След няколко смени на водачеството в началото, гостите излязоха напред с 19:8 чрез Емир Сюлейманович и Миралем Халилович. Станимир Маринов, Александър Янев и Чавдар Костов намалиха до 16:23. Джанан Муса се разписа за 25:16, но тройка със сирената за края на първата част на Венцислав Петков сложи на таблото 19:25.

През втория период Емил Стоилов, Венцислав Петков, Павлин Иванов и Александър Янев доближиха отбора ни до съперника след 29:31. Станимир Маринов с далечен снаряд изведе България напред с 34:33. Босна и Херцеговина обаче си върна лидерството чрез Джанан Муса и Миралем Халилович за 50:40. Чавдар Костов оформи 42:50 след едно полувреме.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата босненците не се забавиха и направи аванса си 19 точки чрез Един Атич, Емир Сюлейманович, Кенан Кеменяш и Джанан Муса за 69:50. Нашите отвърнаха чрез Йордан Минчев и Димитър Димитров за 55:69.

През последната четвърт Димитър Димитров, Чавдар Костов и Павлин Иванов оставиха надежди на „трикольорите“ за 66:76. Йордан Минчев довърши започнатото от своите колеги за 70:76 и вдигна публиката в залата на крака със забивка. Джон Робърсън и Джанан Муса прекъснаха серията на България за 83:72, което сe оказа достатъчно за босненците.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 24 февруари 2022 г. България ще приеме Чехия, а Босна и Херцеговина ще има за съперник Литва.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – БОСНА ХЕРЦЕГОВИНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

10 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани