17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНационални отбориБългария се бори до края, но не успя в Сараево (видео)

България се бори до края, но не успя в Сараево (видео)

1.3 секунди преди края Джанан Муса донесе успеха на Босна и Херцеговина с тройка

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България приключи участието си в световните квалификации. В зала „Мирза Делибашич“, в Сараево селекцията на Росен Барчовски отстъпи на Босна и Херцеговина със 73:76 в драматичен последен мач в група F на пресявките. Така „лъвовете“ остават последни в този поток с баланс от 1-5, докато „драконите“ заемат третото място с 3 успеха и 3 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Дий Бост се отчете с 24 точки, от които 6 тройки, плюс 5 борби за България. Капитанът Чавдар Костов добави 15 и 6 борби. Димитър Димитров се рззписа с 14 точки.

Миралем Халилович бе най-резултатен за Босна и Херцеговина с 16 точки и 8 борби. Александър Лазич вкара 14. Джанан Муса остана с 13 точки и 6 асистенции.

И ОЩЕ: В игра за България днес не се появиха Александър Везенков и Станимир Маринов, които имат здравословни проблеми.

РАЗВИТИЕТО: След като домакините първи поведоха със 7:3, нашите увеличиха оборотите и чрез Чавдар Костов, Дий Бост и Димитър Димитров обърнаха до 13:10. Последваха няколко смени на лидерството преди Един Атич да върне аванса на босненците за 19:16. Кош на Димитър Димитров фиксира 18:19 в края на първата част.

През втория период „драконите“ направиха серия от 6-0, дело на Александър Лазич и Джанан Муса, за 25:18 в своя полза. Босненците не спряха дотук и чрез Миралем Халилович, Джон Робърсън и Адин Врабац стигнаха до 40:27. „Лъвовете“ не се отказаха и отвърнаха чрез Александър Янев, Павлин Иванов и Дий Бост за 36:40. 

След паузата Дий Бост доближи „трикольорите“ с далечен снаряд за 41:44, но проблемите за селекцията ни се увеличиха с още един, след като Йордан Минчев стъпи на крака на съперник и напусна паркета с травма в глезена. Босна и Херцеговина се възползва от проблемите ни и отново се изстреля напред с 51:44. Павлин Иванов и Дий Бост върнаха България в мача, след като не сбъркаха зад дъгата за 53:53. Устремът на представителния ни тим завладя и Димитър Димитров и Константин Костадинов за обрат и 62:58 след 30 минути.

През последната четвърт Миралем Халилович, Джон Робърсън и Александър Лазич дадоха ново лидерство на Босна и Херцеговина за 66:64. Дий Бост наказа поредна грешка на противника за 66:66. От другата страна Един Атич и Джанан Муса бяха точни за 70:66. 5 поредни точки на Дий Бост върнаха надеждите на отбора ни за 71:70, но Александър Лазич реализира за 73:71 в полза на босненците. 31 секунди преди края Димитър Димитров отбеляза за 73:73. 1.3 секунди преди сирената Джанан Муса обаче бе безпощаден зад дъгата, фиксирайки крайното 76:73, след като преди това пропусна на два пъти от фаул линията.

КАКВО ПРЕДСТОИ: За предствителния ни тим предстои участие на Евробаскет 2022 през септември, както и мачове в предквалификациите за следващия шампионат на Стария континент.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

7 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани