24.8 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоНационални отбориБългария остава без още две националки заради COVID-19

България остава без още две националки заради COVID-19

Случаите в представителния ни тим вече са четири

Още две баскетболистки отпадат от сметките за мачовете на женския ни национален отбор през следващата седмица. Това съобщават от българската федерация по баскетбол чрез официалния си сайт.

Дамската ни формация е на лагер при строга изолация в София. Спазват се всички противоепидемични протоколи на ФИБА, приети от родната централа. Още преди началото на кампа всички състезателки, повикани от Стефан Михайлов, се подложиха на PCR-тестове. От тях имаше два положителни теста за коронавирус.

Две националки с COVID-19

Проверката с тестовете е повторена и преди първата тренировка на тима ни вчера, като след нея са били констатирани още два случая. Общият им брой вече е четири.

Междувременно стана ясно, че Борислава Христова е дала отрицателни проби, което й позволи да участва в последния двубой на Горжов в Полша. Варненката трябва да се подложи на тест още веднъж, за да се присъедини към тима ни директно за срещите от европейските квалификации в Гърция.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани