12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориБългария загуби на старта на световните квалификации

България загуби на старта на световните квалификации

"Лъвовете" не успяха да спрат Литва в Клайпеда

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България стартира със загуба участието си в световните квалификации. Пред около 5000 зрители в „Швитурио Арена“ в Клайпеда отборът на Росен Барчовски претърпя поражение от Литва с 69:89 в първия си мач от група F на пресявките.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов единствен завърши с двицифрен точков актив за България с 20 точки, от които 5 тройки. С 9 остана Венцислав Петков.

Освалдас Олисевичус бе най-резултатен за Литва с 20 точки и 9 борби. По 10 добавиха Лауринас Бирутис и Гатис Мачулиус. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Нашите стартираха силно и поведоха с 11:4 чрез Андрей Иванов, Димитър Димитров и Емил Стоилов. Литовците обаче отвърнаха със серия от 18-0, дело на Томас Димша, Витенис Цизаускас и Ейгирдас Жукаускас, за да обърнат до 22:11 в края на първата част. През втория период домакините увеличиха преднината си до 17 точки чрез Мартинас Екодас. Сушата за България прекъснаха Чавдар Костов и Павлин Иванов за 19:31. Третият от световното през 2010 г. в Турция държеше лидерството чрез Освалдас Олисевичус и Лауринас Бирутис, но Павлин Иванов нямаше спиране и фиксира 31:42.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Литва не намали оборотите и стигна до +25 точки в своя полза, водени от Лауринас Бирутис, Гатис Мачулиус и Освалдас Олисевичус. Проблемите за България се увеличиха с още един след четвъртия фаул на Димитър Димитров, а след 30 минути игра на таблото светеше 69:47 в полза на отбора на Казис Масквитис. През последната четвърт „лъвовете“ сведоха пасива си до 19 точки чрез Венцислав Петков и Андрей Иванов, но последният напусна паркета, изчерпал лимита си от 5 лични нарушения. Дейвидас Гаулиус, Освалдас Олисевичус и Мартинас Екодас подпечатаха успеха на литовците с крайното 89:69.

И ОЩЕ: Дебют с екипа на мъжкия ни национален отбор направи Емил Стоилов. 19-годишният център получи 17 минути на паркета като титуляр, в който остави срещу името си 6 точки и 4 борби.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 ноември България ще приеме Босна и Херцеговина в „Арена Ботевград“ от 19.00 ч. В същия ден Литва ще гостува на Чехия.

СТАТИСТИКА ОТ ЛИТВА – БЪЛГАРИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани