1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориБФБ започва разследване на положителната проба за COVID-19 в националния

БФБ започва разследване на положителната проба за COVID-19 в националния

От федерацията ще търсят обяснение от Деян Карамфилов, съобщава "Тема спорт"

Българската федерация по баскетбол ще иска обяснение от Деян Карамфилов за положителния тест, който даде за коронавирус, докато отборът беше в „балона“ в Сараево. Това съобщава в-к „Тема спорт“.

Гардът се оказа заразен с COVID-19 и не успя да вземе участие в двата мача от квалификациите. Всичко това стана на фона на безпрецедентното тестване на „лъвовете“ по време на лагера в Правец, както и след пристигането им в столицата на Босна и Херцеговина.

Това не може да остане просто така. Толкова много тестове направихме и накрая, поставени в „балон“, даваме положителна проба. Трябва да се разбере какво, как, къде и с кого… Може да имаме много съмнения откъде е дошъл този позитивен тест. Играчът трябва да си каже какво е правил и как се е заразил, защото това можеше да ни коства изобщо участието в мача с Гърция. Ще има разследване на този казус“, коментира президентът на федерацията Георги Глушков.

Плеймейкърът остана изолиран и не взе участие при загубите от Босна и Херцеговина и Гърция съответно с 49:88 и 78:84 след продължение. Заради положителната проба, на родните национали беше забранено да се събират след тренировка и дори да правят анализ след първата среща.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани