21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаБратът на Янис прати на дъното шампиона в Евролигата (видео)

Братът на Янис прати на дъното шампиона в Евролигата (видео)

Костас Адетокунбо донесе успеха на французите с кош 12 секунди преди сирената

КАКВО СЕ СЛУЧИ: АСВЕЛ заличи пасив от 19 точки, за да запише трета поредна победа в Евролигата през 2021/2022. Тимът на Ти Джей Паркър нокаутира шампиона Анадолу Ефес след 75:73 у дома в мач от 3 кръг в турнира на богатите и продължава без загуба. Поражението пък е трето поредно за турския гранд в напреварата, като той заема последно място в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Крис Джоунс се разписа с 16 точки и 6 борби за АСВЕЛ. Уилям Хауърд добави 13. Пол Лакомб се отчете с 11 точки.

Василие Мицич бе над всички за Анадолу Ефес с 24 точки. Шейн Ларкин реализира 15 плюс 6 асистенции. Родриг Бубоа остана с 13 точки.

КЛЮЧЪТ: Ефес фиксира 56:37, за да си осигури солиден аванс, но дори и той не издържа на натиска на домакините в последните 16 минути от срещата. В тях Костас Адетокунбо, Пол Лакомб, Уилям Хауърд и Матю Щразел комбинираха 36 точки, 8 борби, 6 асистенции и 4 откраднати топки, с което АСВЕЛ стигна до равенство за 67:67. Въпреки това нищо не бе ясно до последните секунди. Костас Адетокунбо се превърна в герой за французите и сложи точка на спора с кош за 75:73 12 секунди преди сирената.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 октомври АСВЕЛ ще играе с Макаби Тел Авив, а ден по-късно Анадолу Ефес ще излезе срещу Армани Милано.

СТАТИСТИКА ОТ АСВЕЛ – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани