21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаБрайънт Дънстън е майстор №1 на чадърите в Евролигата (видео)

Брайънт Дънстън е майстор №1 на чадърите в Евролигата (видео)

Центърът на Анадолу Ефес окупира върха във вечната ранглиста с общо 251 блокирани изстрела

Евролигата вече има нов господар на чадърите. Баскетболистът на Анадолу Ефес Брайънт Дънстън остави името си със златни букви в историята на турнира на богатите, като се изкачи до първото място във вечната ранглиста по блокирани изстрели.

Центърът на турския гранд измести от върха в класацията Фран Васкес и вече има общо 251 чадъра. 34-годишният американец с арменски паспорт стори това в 197 двубоя, в които прави по 1.3 блокирани изстрела.

Брайънт Дънстън достигна до постижението при визитата на Анадолу Ефес в Пирея, като той и съотборниците му биха Олимпиакос на Александър Везенков с 84:79. В мача от 6 кръг в Евролигата бившият възпитаник на университета Фордхам направи 2 чадъра, допълнени от 8 точки, 5 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки за 26 минути на терена.

Брайънт Дънстън дебютира в Евролигата на 27 години, с екипа на Олимпиакос през 2013/2014. За два сезона с “червено-белитe” той прави 70 чадъра и става Най-добър защитник в най-силната клубна надпревара на Стария континент през 2014 и 2015 г., а през последните пет години е част от Анадолу Ефес.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани