6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАБостън отказа да се предаде и намали до 2-3 във финалите на...

Бостън отказа да се предаде и намали до 2-3 във финалите на Изток (видео)

Силно второ полувреме спаси кожата на "келтите"

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън спаси сезона си в НБА поне за два дни. “Келтите” избегнаха елиминация и се справиха с Маями със 121:108, за да намалят до 2-3 победи във финалите на Източната конференция.

НАЙ-ДОБРИ: Джейсън Тейтъм завърши с 31 точки, 10 борби и 6 асистенции за Бостън, който заличи двуцифрен пасив. Джейлън Браун добави 28 и 8 борби. Даниел Тайс и Кемба Уокър отбелязаха по 15 точки, като първият грабна и 13 борби.

Горан Драгич бе най-резултатен за Маями с 23 точки. Дънкан Робинсън се разписа с 20. Джими Бътлър остана със 17 точки, 8 борби и 8 асистенции.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Началото не бе по плана на Селтикс, които стартираха със изоставане от 5:17, след като пропуснаха 11 от първите си 12 изстрела. До почивката “келтите” така и на намираха себе си, а Маями излезе напред с 58:51. Хийт вкараха първия кош след паузата, но следващите минути бяха за Бостън, който направи серии от по 13-0 и 7-0, за да стигне до пълен обрат за 77:67 и оттам връщане нямаше.

И ОЩЕ: Eдинственият друг път, когато Маями допуска 41 точки в една част в плейофите на НБА, е през юни 2014 г. в мач №3 от финалите в лигата срещу Сан Антонио.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващата битка между Маями и Бостън ще бъде на 28 септември.

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани