11.8 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоНБАБостън наказа пропуските на Маями за 2-2 във финалите на Изток (видео)

Бостън наказа пропуските на Маями за 2-2 във финалите на Изток (видео)

Джейсън Тейтъм с 31 точки за "келтите"

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън достигна до втора победа във финалите на Източната конференция на НБА. „Келтите“ бяха безкомпромисни срещу Маями след 102:82 и фиксираха 2-2 в серията за златото.

НАЙ-ДОБРИ: Джейсън Тейтъм отбеляза 31 точки за Бостън, като бе 14/16 от линията за изпълнение на наказателни удари, плюс 8 борби и 5 асистенции. Пейтън Причард добави 14. Дерик Уайт се отчете с 13 точки, 8 борби и 6 асистенции.

Виктор Оладипо бе най-добър за Маями с 23 точки и 6 асистенции. Дънкан Робинсън финишира с 14. Кейлъб Мартин остана с 12 точки и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Хийт пропуснаха 15 от първите си 16 опита за стрелба, което даде възможност на съперника да дръпне с 29:11 в края на първата част. През втория период Селтикс направиха серия от 29-11 и на почивката водеха с 57:33. До финалната сирена Бостън не изпусна контрола над срещата.

И ОЩЕ: В игра за Селтикс не се появи Маркъс Смарт, който е с изкълчен десен глезен. От другата страна по екип не бе Тайлър Хиро, заради травма в слабините, получена в мач №3.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Играе се до четири успеха от седем срещи. Следващият мач между Бостън и Маями ще бъде на 26 май. 

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани