8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългари в чужбинаБорислава Христова ще продължи в Румъния

Борислава Христова ще продължи в Румъния

Българката е последното ново попълние на Сепси

Борислава Христова ще продължи кариерата си в Румъния. През новия сезон българката ще бъде част от Сепси, който ще се бори за място за женската Евролигата чрез квалификация заедно с Олимпиакос и Цървена Звезда.

26-годишната баскетболистка прекара последните два сезона в редиците на полския Горжов, където се превърна в основна фигура. С този тим тя има бронз в местния шампионат през 2020/2021, а през последния сезон – четвърто място в класирането. Освен това, националката направи впечатление с изявите си и в турнира Еврокъп.

През 2021/2022 Борислава Христова записва средно по 17.7 точки, 4.6 борби и 3 асистенции в общо 23 мача на Горжов в полския елит, както и средни показатели от 17.5 точки, 3.5 борби и 5.3 асистенции в 4 двубоя в Еврокъп.

В кариерата си досега Борислава Христова преминава още през Вашингтон Стейт, където става реализатор №1 на всички времена. 182-сантиметровата състезателка защитава още цветовете на Черно море Одесос и Нефтохимик, както и на Истанбулски университет.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани