4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаБорислава Христова в Топ 10 на реализаторите в полското първенство

Борислава Христова в Топ 10 на реализаторите в полското първенство

Българката показва, че е отличен стрелец и в Европа

Борислава Христова намира място сред най-добрите реализатори в полското първенство през този сезон. Българката се нарежда на седма позиция сред стрелците, като може да се похвали със средно по 17.6 точки или общо 334 в 19-те двубоя на Горжов, в който взе участие до този момент.

Освен това, националката заема четвърта позиция в класацията по изиграни минути – по 34.2 на двубой. Борислава Христова допълва статистиката си със средни показатели от 4.5 борби, 2.8 асистенции и 2.3 откраднати топки, като демонстрира успеваемост в стрелбата от средно разстояние 56.3%, 34.3% зад дъгата и 81.4% от линията за изпълнение на наказателни удари за коефициент 16.

Борислава Христова и Горжов финишираха трети в редовния сезон в Полша

Борислава Христова бе с основна заслуга за третото място на Горжов в редовния сезон на полския шампионат. В последния си двубой срещу Полковице тя се отчете с 16 точки, а тимът й спечели с 92:73.

За Борислава Христова това е първа година на професионално ниво, след като предишните пет сезона бе част от Вашингтон Стейт отвъд океана. Там 182-сантиметровата състезателка изгради репутация на отличен стрелец, превръщайки се в реализатор №1 на университета за всички времена.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани