19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаБонус от 1.5 млн. евро за шампиона в Евролигата

Бонус от 1.5 млн. евро за шампиона в Евролигата

Триумфът на Анадолу Ефес ще бъде възнаграден и финансово

Анадолу Ефес написа нова страница в своята клубна история, след като вдигна за първи път трофей в Евролигата. Това се случи, след като селекцията на Ергин Атаман се справи с Барселона с 86:81 във финала на турнира на богатите през 2020/2021, който се проведе в Кьолн. Но освен златото, турският гранд ще получи и паричен бонус.

Според новата система на Евролигата, одобрена преди старта на сезона, шампионът в най-силната клубна надпревара на Стария континент ще вземе 1.5 млн. евро. Те ще бъдат добавени към първоначалните 1.5 млн. евро, които са отредени за всеки тим с лиценз А, като тук са включени и суми от телевизионни прави. Това прави около 3 млн. евро, които ще постъпят в касата на гранда от Истанбул.

Бонуси ще има и за останалите участници във Финалната четворка. Финалистът Барселона ще получи 850 000 евро, бронзовият медалист Армани Милано ще прибере 750 000 евро, а за ЦСКА Москва остават 650 000 евро.

Въпреки многожеството проблеми, през които премина по време на 2020/2021, свързани с контузени и болни, Анадолу Ефес финишира трети в редовния сезон на Евролигата с баланс от 22-12. След това в плейофите Василие Мицич и компания отстраниха Реал Мадрид с 3-2 победи, а във финалите се справиха с ЦСКА Москва и Барселона. 

Анадолу Ефес е новият властелин на баскетболна Европа (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани