9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаБожидар Аврамов: Най-важното в момента е тази емоция да не я забравим

Божидар Аврамов: Най-важното в момента е тази емоция да не я забравим

Срещнахме доста добри отбори, особено Бешикташ, казва гардът на Балкан

Един от лидерите на Балкан Божидар Аврамов коментира след пристигането на отбора в Ботевград мнението му за успеха във ФИБА Къп и класирането в Топ 16.

Ето какво каза той:

„Със сигурност все още ни държи емоцията от класирането, което е напълно нормално, но сега ни предстоят три много важни мача, за които трябва да сме много концентрирани и да успеем да си ги вземем, за да си свършим работата и в първенството. 

Според мен, всичко тръгва от първия мач, в който не мисля, че играхме чак толкова зле, но за съжаление паднахме. Най-хубавото след първия мач беше, че не се предадохме и вярвахме докрай, че може да се класираме и така се получи. Мачът с Орадея играхме кош за кош и накрая успяхме да вкараме някои коша, с които да спечелим мача. Срещу Бешикташ на полувремето ни водеха с 10 точки, но показахме отново характер в най-важните моменти и накрая успяхме да победим. Всички знаехме, че имаме проблеми с контузии, но такава е ситуацията. Не можем да направим нищо. Не може да излезеш и да оправдаеш с тези неща. Излизаш, играеш и всички сме щастливи, че победихме дори в такъв състав. Срещнахме доста силни отбори, особено Бешикташ. Разполагат с ростер с много талатливи млади момчета, които тепърва ще ги наблюдаваме със сигурност в бъдеще в Евролигата и НБА. Двата румънски отбора са два отбора с традиции в последните години. И в двата отбора има 5-6 играча, които играят от поне 2-3 години заедно и се познават много добре. Също мога да кажа, че са супер големи отбори. Щастливи сме, че се класирахме, но не сме спечелили някаква титла или Купа. Мисля, че най-важното в момента е тази емоция да не я забравим, но да ни помгоне да се концентираме върху другите мачове. Да не мислим, че сме свършили нещо голямо. Не трябва да става така, че след приятната емоция да изгубим няколко мача и нещата да се развалят. Най-важно в момента е да си изиграем следващите три мача преди паузата за националните отбори и да сме по-спокойни.“

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани