24.7 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългарияБогдан Петков за новия Спартак: Мантрата, че не можем без чужденци, ще...

Богдан Петков за новия Спартак: Мантрата, че не можем без чужденци, ще я оборим

Целта е този отбор да остане заедно и след този сезон, добави още мениджърът на Спартак

Спартак Плевен не гони класиране на всяка цена, залага на развитието. Това обяви по-рано днес в Пресклуб България мениджърът на клуба Богдан Петков. Той се похвали с успешната селекция от български попълнения.

Мантрата, че не можем без чужденци, ще я оборим. Чужденец привличаме, само когато нямаме опция за българин“, заяви Богдан Петков.

Чуждестранните баскетболисти използват НБЛ за трамплин, гледат да си направят статистиката, а в плеофите тежестта я изнасят българите. Искаме отбор, в който движещата сила да бъдат българи„, подчерта по време на пресконференцията мениджърът на Спартак.

По време на срещата с медиите стана ясно още, че треньорският щаб на плевенчани ще допълни Галин Стоянов. 

Ние болни амбиции нямаме. Да, чест е да си шампион на България, но първото място не е самоцел за нас. Дали сме първи, втори, трети, четвърти или пети – няма да правим трагедии. Целта е този отбор да остане заедно и след този сезон, особено българското ядро. Идеята е развитието на този отбор в бъдеще. Всички състезатели са опитни, били са част от отбори, печелили трофеи“, каза още Богдан Петков.

От Спартак Плевен обявиха официално, че на предстоящото Общо събрание на федерацията категорично ще подкрепят досегашния президент на централата Георги Глушков. Негов опонент е спортният деятел Владимир Боянов.
Владимир Боянов е на 71 години и говори менторски, а БФБаскетбол няма нужда от ментор. Георги Глушков завари федерацията с дългове, а в момента в касата има пари и няма задължения. Глушков не е идеален, но при тези две кандидатури няма алтернатива, добави генералният мениджър Богдан Петков.
ПрезGoogle
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани