8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияБлагоевград отново с мъжки отбор

Благоевград отново с мъжки отбор

Амбициите на Евробаскет са да достигне до НБЛ само с местни играчи

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ ръководството на Евробаскет (Благоевград) обяви включването си в Българската баскетболна лига (ББЛ) Б група – третото ниво на мъжкия баскетбол в страната. Амбициите са клубът да развива баскетбола в града, а мъжкият отбор да достигне до НБЛ, само с местни играчи. 

Президентът и треньор на Евробаскет Николай Хаджиев изрази своето задоволство от предстоящото ново предизвикателство. 

Щастлив съм, че се сбъдна една моя мечта – да има отново мъжки баскетболен отбор в Благоевград. Тимът ще е съставен от наши юноши – старша възраст. Момчетата ще имат възможност да натрупат опит и да бъдат подготвени за срещите в тяхната възрастова група в първенството, тъй като там мачовете са малко. Според мен, всяко дете има талант и иска да се изяви“, каза Николай Хаджиев и допълни, че освен него, още двама треньори работят в клуба, но плановете са да бъдат привлечени и други специалисти. В Евробаскет тренират момчета от 8 до 19 години, както и момичета в две възрастови групи. 

Имаме вече успехи при юношите – преди две години момчетата до 16 години спечелиха сребърен медал в Силистра в Първа дивизия. За нас това е много голям успех, защото за над 25 години в Благоевград не е имало такова постижение. Много ме радва и ентусиазма на родителите на децата. За мен е много добър модела на ЦСКА, които само с играчи от своята школа направиха мъжки отбор. Затова ще следваме техния пример“, добави той. 

Финансовият благодетел на клуба Георги Спасов поясни, че ремонтът на зала „Пирин“ започва другата седмица и до месец и половина ще бъде подменена настилката, ще бъдат монтирани нови кошове, предстои подмяна на пейките, поставяне на ново електронно табло, както и ремонт на прозорците. Мъжкият отбор обаче ще играе мачовете си от първенството в по-голямата зала в Благоевград „Скаптопара“. 

„С Николай Хаджиев работим заедно вече две години. Благодаря му, че успя да запази баскетбола в Благоевград в двете тежки години. Това, че има над 100 деца, които играят в школата, е плод само и единствено на неговите усилия. Благодаря на кмета на общината Илко Стоянов, който ни позволи да направим ремонта на залата и ни обеща пълна подкрепа. Сега е важно да направим мъжкия отбор. Всеки, който иска да развива баскетбола и да работи, е добре дошъл. Но аз лично не толерирам да се живее на гърба на баскетбола. Наясно съм, че от първата година не може да се искат високи спортни постижения. Моето желание е децата, които имат талант, да могат да останат в Благоевград. Имам търпение и моята цел е да направим отбор, който да играе в най-високото ниво на баскетбола в България само с местни играчи“, заключи Георги Спасов, който сподели, че е играл баскетбол от дете до студентските си години и спортът с оранжевата топка си остава голямата му любов. 

ПрезGoogle
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани