21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАБивш съотборник влиза в щаба на Стив Неш в Бруклин

Бивш съотборник влиза в щаба на Стив Неш в Бруклин

Амаре Студемайър ще помага на новия треньор на "мрежите"

Стив Неш гради сериозен треньорски щаб, който ще му помага в Бруклин от новия сезон. Според медиите отвъд океана, Амаре Студемайър ще бъде сред помощниците на легендата на канадския баскетбол в новото му предизвикателство в НБА.

Двамата са бивши съотборници във Финикс, като делят една съблекалня от 2002 до 2010 г. За последно те са част от един отбор през 2009/2010, когато достигат до финал на Запад със “слънцата”, но отстъпват на Лейкърс след 2-4 победи в серията.

37-годишният баскетболист отдава на играта на професионално ниво 18 години, като по-голямата част от тях преминават в НБА в тимове като Ню Йорк, Далас и Маями. Извън САЩ той защитава цветовете на израелските Макаби Тел Авив и Апоел Йерусалим, както и на китайския Фуджиан.

На сметката си Амаре Студемайър има 6 участия в Мача на звездите в НБА. Новобранец №1 в лигата за 2003 г. Попада в Идеалния отбор през 2007 г. Има и две шампионски титли в Израел, както и Купата на страната.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани