6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоОще от светаБивш наставник на Черно море беснее заради служебно обявен шампион в Босна...

Бивш наставник на Черно море беснее заради служебно обявен шампион в Босна и Херцеговина

Драган Баич и неговата Игокеа финишираха първи в края на редовния сезон, но титлата бе присъдена на четвъртия без игра

Бившият наставник на Черно море и настоящ такъв на Игокеа Драган Баич изрази възмущението си от решение на босненската федерация да обяви за шампион на страната Широки брег, заемал четвърто място в класирането. Това се е случило, служебно без игра, след като част от отборите, които е трябвало да участват във финалите са отказали да го сторят. Причините са COVID-19 и неразбирателството около клубовете за организацията на Финалната четворка.

Какво може да каже един нормален човек за подобна ситуация?! Не знам кой се оказва по-беден, генералният секретар, комисарят на лигата или Широки, който по този начин получава медали и купи. Това говори достатъчно в каква мизерия живеем. Това е просто един вид разруха, в която се намира страната, започвайки от спорта и стигайки до всички други сфери“, негодува Драган Баич пред Srpskainfo.com. 

Спортният директор на Игокеа, който има 10 победи от 10 мача в редовния сезон и е лидер, Вук Радивоевич е категоричен, че клубът ще поиска отмяна на решението за присъждане на титлата на Широки брег, както и отстраняването на генералния секретар на босненската федерация Амер Чолан, както и на всички подкрепили това решение. Според него, Чолан е главният виновник за скандала, като той е одобрил предложението финалите да са с домакин Широки брег, без знанието на президента Мирза Телетович и на Управителния съвет.

Още преди няколко дни 5 от 6-те участващи състава в босненското първенство са поискали прекратяване на сезона, като класирането от редовния сезон да бъде обявено за окончателно. Против са били само от Широки брег. Това искане обаче не е било уважено.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани