21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаБерое стопира негативна серия в Балканската лига (видео)

Берое стопира негативна серия в Балканската лига (видео)

Старозагорци се справиха с оределия състав на Академик Пловдив

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое прекъсна серия от четири поредни загуби в Delasport Балканска лига. В своята зала „Общинска“ тимът на Бойко Миленков надделя над Академик Пловдив с 98:91 в мач от група B на турнира. Старозагорци са с баланс от 3-6 и са четвърти в този поток, докато пловдивчани са с 5 успеха и 5 поражения и са лидери в класирането.

И ОЩЕ: За Берое в този двубой отново не игра капитанът Александър Янев. От лагера на Академик отсъстваха Васил Бачев, Неманя Бешович и Томислав Минков. В игра не се появи и Тони Гуджино.

НАЙ-ДОБРИ: Обина Олека бе под пара и днес, като остави на сметката на Берое 30 точки и 10 борби. Антон Кук добави 26, от които 6 тройки. Седариан Рейнс бе близо до трипъл-дабъл – 14 точки, 11 борби и 9 асистенции.

Николай Титков бе най-добър за Академик Пловдив и наниза 30 точки плюс 6 борби. Робертс Фрейманис и Николай Николов вкараха по 16, като първият овладя и 9 борби. Адриян Секулов остана с 14 точки и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Макар че бе в скъсен състав, Академик Пловдив имаше предимство през първото полувреме и излезе напред с 50:47. След паузата гостите дръпнаха с 9 точки чрез Николай Николов, Николай Титков и Робертс Фрейманис. Берое отговори чрез Обина Олека, Седариан Рейнс и Дамян Минков за 71:72. Кръстомир Михов не трепна зад дъгата за 71:75, но Мартин Сотиров фиксира 74:75 след 30 минути. През последната четвърт домакините се вдигнаха на щурм и чрез Антон Кук, Седариан Рейнс и Михаил Комбаков стигнаха до пълен обрат след серия от 22-5, което се оказа достатъчно за успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Берое има още един мач в тази фаза на турнира, на 2 февруари срещу ТФТ, докато Академик Пловдив ще очаква втория етап в надпреварата. 

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани