21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияБерое не се затрудни с Черно море Тича

Берое не се затрудни с Черно море Тича

Победа №8 за старозагорци в НБЛ през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое записа втора поредна и общо осма победа в НБЛ през този сезон. В своята зала “Общинска” тимът на Любо Минчев се наложи над Черно море Тича с убедителното 102:63 в първия мач от 16 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Кейлъб Бишъп отбеляза 23 точки за Берое, допълнени от 5 борби. Станислав Ваклинов се отчете с 16 и 6 борби. Симеон Илиев се включи от пейката с 15 точки и 5 борби. Николай Стоянов вкара 11.

Мартин Йорданов бе най-добър за Черно море Тича с 16 точки. Михаил Молдов го последва с 13. В игра се завърна Лъчезар Димитров, който приключи с 12 точки.

И ОЩЕ: Тимът от морската ни столица все още не може да разчита на някои от своите играчи, заради здравословни проблеми. Това са Веселин Георгиев, Георги Боянов, Мартин Стефанов, Цветомир Куртев и Пламен Алексиев. В игра за Берое пък не се появиха Седариан Рейнс и Костадин Лазаров.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Старозагорци имаха предимство във всяка една от четирите части, като нанесоха своя удар в третия период след 34:15, за да дръпнат със 79:47.

Домакините доминираха под двата ринга, като овладяха 42 срещу 22 борби за съперника. Освен това, “зелено-белите” показаха по-точен мерник в стрелбата от игра – 64% срещу 43% за варненци.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Старозагорци имат в актива си и 6 загуби, като заемат трето място в класирането, докато варненци са осми с баланс от 2-12.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 януари Берое ще гостува на Черноморец, а ден по-рано Черно море Тича ще приеме Левски Лукойл.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани